Lees deze informatie eerst voordat u begint met het maken van een keuzedeel.

De keuzedeeltool is vrij te gebruiken voor iedereen die kennis wil maken met de onderdelen van een keuzedeel. Maar wie serieus aan de slag wil om een keuzedeel in te dienen logt eerst in op MijnSBB. Wanneer je dat niet doet bestaat het risico dat ingevoerde gegevens later verloren gaat. Indien u nog niet ingelogd bent kunt u dat doen door rechtsboven in het scherm te klikken op 'Inloggen'. Wanneer u nog geen inloggegevens heeft, dan kunt u die daar aanvragen. Nadat u ingelogd bent bevelen wij aan om onderstaande tekst te lezen en de bijgevoegde handleidingen bij de hand te houden. Wanneer u vragen heeft dan kunt u die stellen aan kwalificatiestructuur@s-bb.nl.

Hoe werkt het?

1. Oriënteren

In het register keuzedelen staat het actuele aanbod van keuzedelen. Weet u zeker dat er een nieuw keuzedeel noodzakelijk is? Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen. Doe dit vooral om een teleurstelling achteraf te voorkomen. Keuzedelen met te veel overlap met een bestaand keuzedeel worden niet goedgekeurd. lees ook de onderstaande documenten goed door.

2. Toelichten

In deze stap geeft u een toelichting op uw voorstel. De toelichting gebruikt de Toetsingskamer van SBB om uw aanvraag te beoordelen.

3. Samenstellen

Eerst maakt u een keuze op welke wijze u het keuzedeel gaat ontwikkelen. We hebben twee mogelijkheden; samen met SBB of zelfstandig. Kiest u voor zelfstandig? Dan kunt u zelf het volledige keuzedeel ontwikkelen. Indien u samen met SBB ontwikkelt gaat u gelijk verder naar stap drie.

4. Betrokkenen en indienen

Benoem met welke partijen u de aanvraag indient. Deze mede-eigenaren stemmen in met het voorstel. Zorg er voor dat er draagvlak is op het juiste niveau van de deelnemende onderwijsinstelling(en) en bedrijfsleven. Lees daarvoor de instructie “Handleiding draagvlak betrokken partijen” hieronder zorgvuldig! Beschrijf ook wie de inhoudsdeskundigen zijn. Later in het proces worden zij mogelijk geraadpleegd om advies te geven over het voorstel. Na een digitaal akkoord kunt u de aanvraag indienen bij SBB.

Handige informatie

Proces keuzedeel ontwikkelen Handleiding keuzedeel ontwikkelen Toetsingskader kwalificatiestructuur mbo Handleiding draagvlak betrokken partijen aanvraag keuzedeel