Het keuzedeel Innovatief frituren biedt mbo-studenten die een opleiding in de horeca of foodservice volgen een waardevolle en praktijkgerichte verdieping op het gebied van frituren. De horeca- en foodservice zijn groeiende sectoren waar efficiëntie, productkennis, voedselveiligheid en kwaliteit steeds belangrijker worden. Met de kennis en vaardigheden uit dit keuzedeel kan de beginnend beroepsbeoefenaar een bijdrage leveren aan innovatie en het borgen van de kwaliteit en voedselveiligheid van gefrituurde producten. Hiermee vergroten beginnend beroepsbeoefenaren hun inzetbaarheid, verbreden zij hun beroepsperspectief en versterken zij hun vakmanschap binnen een relevant en groeiend werkveld.
In dit keuzedeel leert de beginnend beroepsbeoefenaar verdiepende kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de beroepspraktijk, zoals het toepassen van innovatieve frituurtechnieken, het uitvoeren van kwaliteitscontroles en kennis van oliebeheer, temperatuurcontrole, ingrediënten en verantwoord frituren.