Assortimentskennis brood en banket

  • K1220
  • 240
  • 22-05-2021

Onderbouwing mbo-certificaat

Er zijn in Nederland veel bedrijven die brood en banket maken, bewerken en/of verkopen, zoals bakkerijen en supermarkten. Voor supermarkten geldt dat zij zich met name met versafdelingen, waaronder de brood- en banketafdeling, het meest zichtbaar kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het specialiseren van medewerkers op een versafdeling heeft ook meerwaarde ten opzichte van de online bestellingen van klanten. De deskundigheid van medewerkers om klanten (en collega's) over brood en banket te informeren en te adviseren zijn bepalend voor de beeldvorming van de kwaliteit bij klanten. Met dit keuzedeel kunnen onder andere beginnend en ervaren beroepsbeoefenaars en werkzoekenden zich scholen en specialiseren en daarmee inspelen op ontwikkeling in de markt.

Relevantie

Er zijn in Nederland veel bedrijven die brood en banket maken, bewerken en/of verkopen, zoals bakkerijen en supermarkten. Alleen al de supermarkten tellen ruim 260.000 betaalde banen. Dit aantal neemt al diverse jaren toe. Voor supermarkten geldt dat zij zich met name met versafdelingen, waaronder de brood- en banketafdeling, het meest zichtbaar kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het specialiseren van medewerkers op een versafdeling heeft ook meerwaarde ten opzichte van de online bestellingen van klanten. De deskundigheid van medewerkers om klanten (en collega's) over brood en banket te informeren en te adviseren zijn bepalend voor de beeldvorming van de kwaliteit bij klanten. Op meer afdelingen in een organisatie inzetbaar zijn vergroot de kans op werk.

Beschrijving

In het keuzedeel staan specifieke kennis en vaardigheden met betrekking tot een assortiment aan brood en banket beschreven. Er wordt met name ingegaan op product- en assortimentskennis.

Kerntaken en werkprocessen