Artwork en dessins

  • K0004
  • 480
  • 03-01-2016 00:00:00

Onderbouwing mbo-certificaat

De werkzaamheden van senior-designers op het gebied van artwork en dessins zijn toegenomen, omdat bedrijven steeds minder vaak een inhouse-printontwerper hebben. De branche heeft behoefte aan bijscholing van junior stylisten, zodat zij inzetbaar zijn voor het omkleuren of het aanpassen van ontwerpen en het aanpassen van een print. Zij kunnen deze taak dan overnemen van de senior-designer. De meeste bedrijven hebben één of meer artworkers in dienst of maken gebruik van freelancers.

Relevantie

Dit keuzedeel is bedoeld om de mbo-deelnemers junior stylist die zich willen toeleggen op artwork design. In het ontwerpproces maakt de junior stylist digitale tekeningen. Hij is ingevoerd in het gehele ontwerp- en productieproces, heeft textiele waren- en productiekennis. Hij wordt daarom ingezet bij de ontwikkeling van artworks en dessins. De meeste bedrijven hebben een of meer artworkers in dienst of maken gebruik van freelancers.

Beschrijving

De inhoud van het keuzedeel is deels een verbreding van de ontwerpvaardigheden als ook een verdieping van specifieke kennis en vaardigheden gericht op het maken van artworks en dessins, zoals typografie, kunststromingen, illustraties en illustreren, en kleur en vlakverdeling en gespecialiseerde vaardigheden in het werken met software.