Basis Webdevelopment

  • K0721
  • 480
  • 10-12-2016 00:00:00

Onderbouwing mbo-certificaat

Steeds vaker komen beroepsbeoefenaars in aanraking met het ontwikkelen van een eenvoudige website of het uitvoeren van klein onderhoud en het aanpassen van een website of webshop. Dit geldt niet alleen voor de ICT en media beroepen maar zeker ook voor communicatie en marketing gerelateerde beroepen en beroepen in de handel en dienstverlening. Dit keuzedeel stelt de beroepsbeoefenaar in staat om aan te sluiten op de ontwikkelingen in hun branche (toename van aantal digitale zakelijke transacties). Daarnaast biedt het deze groep beroepsbeoefenaars de mogelijkheid om kennis te maken met het ICT-vakgebied van configureren standaard applicaties, zoals Content Management Systemen (CMS). De omvang van de groep mogelijke deelnemers is aanzienlijk. Naast de beroepsbeoefenaars kunnen ook werkzoekenden met affiniteit voor ICT met dit keuzedeel een opstap maken naar verdere opleiding in media en ICT.

Relevantie

Het keuzedeel is bedoeld als verbreding. Steeds vaker komen beroepsbeoefenaars, vooral in het mkb waar zij breder worden ingezet dan waar zij voor opgeleid zijn, in aanraking met het ontwikkelen van een eenvoudige website of het uitvoeren van klein onderhoud en het aanpassen van een website of webshop. Het is een meerwaarde voor de beroepsbeoefenaar om buiten het eigen vakgebied zicht te hebben op aanpalende onderwerpen. Hierdoor wordt het inzicht in het werk en de werkwijze tussen verwante vakgebieden/onderwerpen vergroot en vergroot hij bovendien zijn arbeidsmogelijkheden binnen het bedrijf doordat hij breder inzetbaar wordt.

Beschrijving

In dit keuzedeel ontwikkelt de beginnend beroepsbeoefenaar een eenvoudige website/webshop en past hij bestaande websites/-shops aan met behulp van een Content Management Systeem (CMS). Ook houdt hij zich bezig met aanpalende onderwerpen zoals hosting, zoekmachinevriendelijkheid en de beveiliging van de website/webshop.

Kerntaken en werkprocessen