Basis scripting & databases

  • K0720
  • 240
  • 10-12-2016 00:00:00

Onderbouwing mbo-certificaat

De beroepsbeoefenaar vergroot zijn kennis van scripting en databases. Hij is daardoor breder inzetbaar en vergroot zijn kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt het betere doorstroommogelijkheden naar HBO ICT opleidingen. De omvang van de groep is in potentie niet heel groot, omdat voor databases veel branche- / product specifieke opleidingen zijn. Voor werkzoekenden is dit certificaat wel van belang om aan te tonen dat zij deze ICT-kennis en vaardigheid in algemene zin beheersen.

Relevantie

Met dit verbredende keuzedeel vergroot de beginnend beroepsbeoefenaar zijn kennis van scripting en databases. Dit zorgt voor betere kansen op de arbeidsmarkt, omdat de beroepsbeoefenaar breder inzetbaar is op de werkvloer en meer achtergrondkennis heeft bij het uitvoeren van zijn beheerwerkzaamheden. Daarnaast biedt dit keuzedeel betere doorstroommogelijkheden naar niveau 4 ICT-opleidingen op het gebied van ICT beheer, omdat de student meer inzicht krijgt in de aard van het werk op dat niveau en al enige kennis en vaardigheden op doet.

Beschrijving

De beginnend beroepsbeoefenaar bouwt praktische en eenvoudige toepassingen voor databases met behulp van scripts. De focus ligt daarbij op scripts ten behoeve van ICT-beheer. Hij past op een gestructureerde wijze de basismogelijkheden van scripttalen toe, zoals het gebruik van variabelen (local en global) en basisfuncties.

Kerntaken en werkprocessen