Agile game productie

  • K0717
  • 240
  • 10-12-2016 00:00:00

Onderbouwing mbo-certificaat

Dit keuzedeel biedt verdieping op het domein van game ontwikkeling. Deze markt is de laatste jaren wereldwijd sterk gegroeid en heeft veel potentie.

Relevantie

Voor de beginnend beroepsbeoefenaar die een mediagerelateerde kwalificatie volgt biedt dit keuzedeel een basis om zijn kans op werk in de game-industrie te vergroten omdat hij met dit keuzedeel kennis en ervaring verwerft van de 'production pipeline' van een game. Hij doet ervaring op met agile werken in een team aan de totstandkoming van een game.

Beschrijving

Dit keuzedeel gaat over de organisatie van het gameontwikkelproces waarbij sprake is van een agile werkwijze met een 'production pipeline'. Er werken verschillende gamespecialisten samen aan één product. Hun deelproducten moeten naadloos op elkaar aansluiten. Goed teamwork is hierbij essentieel. De beginnend beroepsbeoefenaar doorloopt voor dit keuzedeel (een gedeelte van) het gameontwikkelproces. De nadruk van dit keuzedeel ligt niet op de inhoud van de fases, maar op de organisatie van elke fase en op het teamwork om elke fase goed te doorlopen. Hierbij geldt: tijd is geld. Het werk slim aanpakken en met elkaar afstemmen is daarom essentieel.