Aziatische keuken

  • K0140
  • 240
  • 01-03-2016

Onderbouwing mbo-certificaat

In de horeca is landelijk sprake van tekorten aan vakbekwame medewerkers voor de bereiding van Aziatische gerechten. Ook is er een toename van Aziatische gerechten op de menukaart van andere restaurants. Dit resulteert in een scholingsbehoefte voor (basis)koks om zich te verdiepen in de Aziatische keuken en bereiding van Aziatische gerechten. Daarom hebben de brancheorganisatie Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemingen (VCHO) en het mbo de handen ineengeslagen om aan het keuzedeel een certificaat te verbinden.

Relevantie

De Medewerker in de Aziatische keuken werkt volgens een werkwijze die afwijkt van de standaardwerkwijze in andere keukens. De medewerker krijgt te maken met ander recepten, terminologie, ingrediënten, keukenapparatuur en vaktechnieken. Met de informatie in dit keuzedeel krijgt een leerling de basiskennis en -vaardigheden van een Aziatisch kok aangeleerd.

Beschrijving

In dit keuzedeel leert de kok de basiskennis en –vaardigheden van een Aziatische kok. Hiermee kan een kok aan het werk in een Aziatische keuken.