Beheersen voedingsproductie

  • C0162
  • Onbekend
  • 08-01-2024

Onderbouwing mbo-certificaat

Zelfstandige betekenis

Na het volgen van dit scholingstraject zijn werkenden in de voedingsindustrie en werkzoekenden uit de procesindustrie beter inzetbaar op het gebied van het beheersen van proceslijnen en machines en het bewaken van het proces voor voedingsproductie. Het scholingstraject voorziet de certificaathouder van up-to-date vakkennis en vaardigheden op het gebied van het voorbereiden van voedingsproductie, het bedienen en regelen van productieapparatuur en het verrichten van eerstelijnsonderhoud en het verhelpen van storingen.

Beschrijving

Het scholingstraject is gericht op het beheersen van het productieproces in de voedingsindustrie. Certificaathouders leren om zelfstandig de proceslijnen en machines te beheren en het proces te bewaken. Daarnaast leren ze de voedingsproductie voor te bereiden, eerstelijnsonderhoud te verrichten en storingen te verhelpen.

Doelgroep

Na het volgen van dit scholingstraject zijn werkenden in de voedingsindustrie en werkzoekenden uit de procesindustrie beter inzetbaar op het gebied van het beheersen van proceslijnen en machines en het bewaken van het proces voor voedingsproductie. Het scholingstraject voorziet de certificaathouder van up-to-date vakkennis en vaardigheden op het gebied van het voorbereiden van voedingsproductie, het bedienen en regelen van productieapparatuur en het verrichten van eerstelijnsonderhoud en het verhelpen van storingen.