Bereidt brood- en banketproducten

  • K0757
  • 240
  • 19-05-2017

Onderbouwing mbo-certificaat

Er is te weinig doorstroom van afgestudeerde studenten naar klein- en grootbedrijven in de sector brood en banket en ook is er een terugloop zichtbaar in overname van bedrijven. De branche signaleert hiermee een tekort aan personeel. Om nieuwe medewerkers enthousiast te maken voor het vak, resulteert dit tot de scholingsbehoefte om hen kennis te laten maken met het bereiden van brood- en banketproducten. Hoewel het keuzedeel ontwikkeld is voor en in de horeca, kan er worden voldaan aan de scholingsbehoefte en is het een manier om nieuwe medewerkers te enthousiasmeren voor het vak. Bij de branche staat kwaliteit centraal en vraagt om vakkundig personeel. Daarmee is er de behoefte medewerkers bij te scholen door middel van maatwerktrajecten. Dit keuzedeel heeft de ruimte om medewerkers mee te nemen in de trends en ontwikkelingen rondom brood en banketproducten in de horeca. Ook biedt het ruimte om te focussen op een minder bekende productgroep.

Relevantie

De ‘betere’ restaurants gaan steeds meer zelf hun eigen brood- en banketproducten bereiden. Deze trend wordt ook beschreven in de betere vakbladen zoals Misset Horeca, Culinaire Saisonnier en Pâtisserie & Desserts. Dit is een verbredend keuzedeel waarmee de beginnend beroepsbeoefenaar zijn/haar kans op een baan vergroot.

Beschrijving

Dit keuzedeel gaat over het op kleine schaal bereiden van brood- en banketproducten, in en voor een horecagelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan gebak, taarten en koekjes, zacht en krokant brood en gevuld kleinbrood.